Sunday, November 18, 2012

Baby macam ShinChan :)

Assalamualaikum guys .

Last Thursday Incik BF teman aku pergi pasar malam beli makanan nak buka puasa kan khamis tu 1 Muharam . Alhamdulillah berpeluang untuk menambah pahala sunat . Dengan hendaknye di terima . insyaAllah . But kitorang pergi pasa dah lambat so aku minum air je dulu berbuka . Then pastu dia balik hantar aku solat dan makan dulu kat umah sebab aku da lapar giler kot . ngeeee ~~ dia lak pergi solat kat surau berdekatan umah sewa aku tuh .

Then, dah settle semua tu dia datang amek aku balik and kitorang keluar lepak2 kat taman deakt dangan bandar . Ramai giler orang bawak anak beriadah di malam hari kat situ . Best gak tengok . Tetiba masa aku tengah main jongkang jongket dengan incik BF ada la terlihat soran kanak-kanak chubby ni . Mak aih dia punya chubby bukan chubby sikit tapi chubby tersangat sungguh . Terbeliak bijik mata Amyn tengok . Budak tu memang jadi perhatian semua orang kat situ malam tuh . 

Tadaaaa....
Nah hamek kauuuu !! HAHAHA . terkejut tak ? terkejut tak ? HAHAHA

Tula haaa gambar baby tuh, baru 2 tahun kot . kesian kan . memang la korang tengok die korang gelak kan tapi hakikat nye aku sedih tengok die selepasa hampir half an hour aku teman die main kat situ . perkerakan die sangat terbantut sebab die sendiri macam susah nak bergerak sebab badan terlalu besar . Kesian sangat :( . Aku adala tanya mak dia kenapa boleh jadi sampai macam tu kan .

Mak dia cakap dia kuat sangat minum susu . Kalau pack susu yang paling besor tu boleh habis dalam 5 hari je . OMG !! Duhai ibu-ibu kat luar sana, macam mana lapar pun anak anda jangan la melampua sangat bagi anak susu sampai dah jadi macam ni . kecian budak tu kecik lagi . besor itu da jadi macam ni . kalau tak ade penyakit ok la kan Alhamdulillah . tapi kalu berpenyakit kesian die .

Dalam kes adik kita ni aku macam totally 100% salah kan mak dia . sepatut nye die control la jangan sampai jadi macam tu . Amyn cakap nak angkat pun berat . mau patah pinggag dia dokong adik ni . HAHA . Nak tergelak tapi bila teringat kan raut wajah die aku sangat simpati .

Pape pun akak doakan adik sentiasa sihat tau . InsyaAllah . Amiiiinnnn .

Tq for reading . AdiOs !

No comments:

Post a Comment