Wednesday, November 28, 2012

7 Years togather :)

Assalamualaikum wbt .

Hello peeps !

First of all, the greatest of Allah swt, Syukur Alhamdulillah dengan limpah kurniaNya sudah 7 tahun aku dan Incik Boyfrenz menjalinkan ikatan cinta ini tanpa sebarang break off. Alhamdulillah. Kami berjaya menjaga ikatan ini sehingga ke hari ini. Even though bermacam-macam dugaan dan rintangi kami alami tapi kami menganggap itu sebagai ujian dari Allah untuk kami terus kuatkan hati dan juwa remaja ini. Alhamdulillah lagi.

Basically, memang ada pasangan lain yang mampu bertahan lebih sepuluh tahun lama nya but once mesti dorang pernah break off and aku memang tabik la kalau hubungan lama macam tu tanpa break off. Tahniah juga kepada kami kerana berjaya :)

Biasala dalam hubungan bercinta ni mustahil tiada tercipta nye pergaduhan dan perang dunia kan ? Hahaha. Maka tidak lengkap lah hidup kamu kalau tiada pergaduhan dalam percintaan nih. Hihihi . Actually, pergaduhan ini lah yang akan mematangkan kamu. Akan membuatkan rasa lebih dihargai dan disayangi. Trust me ! ngehngehngeh

Bukan apa aku sendiri pun selalu gaduh, lagi-lagi sekarang ni. Ya Allah. Tuhan saja yang tahu segalanya. Tapi berkat kesabaran dan keikhlasan yang dibekalkan kami kekal hingga ke hari ini dan in syaa Allah ke jingjang pelamin dan ke akhir hayat kami. In syaa Allah. Dalam setiap perhubungan, hanya satu yang di kejarkan, "pernikahan". in syaa Allah semoga semua nya berjalan dengan lancar hendaknya.

Aku cukup bersyukur kerana dikurniakan teman hidup sepertinya, dalam kekerasan nya ada kelembutannya yang sangat aku kagumi. Alhamdulillah. Jauh di sudut benak hati aku ni mungkin tak akan ada orang yang faham diri aku seperti dia faham aku dan tidak ada orang yang faham dia seperti aku faham dia. Susah senang,suka duka kami kongsi bersama.

Sesetengah orang berpendapat alah buat apa bercinta lama-lama, nanti dah kawen dah rasa bosan. Hello kakak, adik, abang dengan sini ye, Sebenarnya perasaan rasa bosan itu tidak pernah wujud sekiranya anda ikhlas mencintai pasangan anda sejujur-jujur nya. Percayalah, jika ikatan kasih sayang korang kuat tidak pernah ada atau muntul rasa bosan itu. Actually aku pernah jumpa pasangan yang dah 11 tahun bercinta then kawen. Alhamdulillah aku tengok dorang sangat bahagia. kalau korang kenal akak ni juga seorang blogger hebat NurulBadiahLai . Aku sangat suka baca penulisan dia. Wajar lah dia menjadi seorang peguam. I'm proud of her :)

BERSABARLAH. Ini adalah kunci kebahagiaan setiap hubungan. Either pasangan bercinta mahupun suami isteri. If you trust each other,you can feel how sweet your relationship. Trust me !

Actually aku ni sebenarnya sangat sensitif punya manusia, mudahh sangat touching ! How come laaaa. Setouching aku pun aku senang di pujuk :p itulah kelemahan aku. eh jap jap kelemahan ke ? Listen here, kalau kita mengalah tidak bermakna kita lemah tapi sebenarnya kita adalah orang yang paling kuat dan hebat ! kenap? Haaaaa sebabnya kita berjaya melawan perasaan yang memenag saja ingin perosakkan hubungan kita tuu. Alhamdulillah. aku dan boyfrenz sama-sama bersikap seperti itu, lagi-lagi dia tersangat cool . You are my everything sayang ! 

Saya akan cuba jadi yang terbaik untuk awak. Kita sama-sama focus untuk kejar angan-angan dan impian kita untuk bersatu. unutk menjadi yang halal antara satu sama lain. in syaa Allah berkat doa dan izin dariNya . Aminnnn.

Here goes some picture.....

For 7 years ! Alhamdulillah.
*maaf akan kualiti gambar yang tidak menarik, org yang snap
picture kitorang ni tengah berperang dengan awek dia.
takot pulak nak suruh amek banyak2 kali. HAHA 

 Sebelum keluar HARUS posing dulu . LOL !!

This smile is yours !

Tq belanja kita tengok cite ni sayang !!

So berakhir sampai disini entry harini . Wacawaca !

Tq for reading . AdiOs !

No comments:

Post a Comment