Wednesday, August 24, 2011

Kalau dah nak jadi. Apa boleh buat.

Assalamualaikum.


wah dengan page yang warna warni cam ni macam semangat je nk update my lovely blog ni :) 
But walau pun langsung tak ada idea nak share and malas nak menaip. huhuhu. btw cerita untuk hari ini..pagi2 lagi aku dah bagun dari tido and tgk anak jagaan ku masih nyenyak di buai mimpi indah agaknya (skema gile ayat macam cerpen or novel jer. hahaha.)


then aku amek kesempatan nk bereskan kerja rumah dulu (konon nya aku ni rajin) ngeeeee~ but aku suka buat kerja-kerja tu semua :) 
terus amek bakul kain and p basuh kain. kemas2 dapur cikit then si abg long da bagun cakap dia buang air besor (dalam hai berkata "haish budak ni pagi2 dah membuang, merosakkan saluran pernafasan aku jerk" hehehe) tapi tetap melakukan nya dengan ikhlas :)


Then aku terus mandikan dia. sesudah semua tuh aku bukak tv and bagi laptop suh dia men game (umpan tanak bagi dia kacau aku buat keje. hehehe) trus sambung kemas dapur. Pastu terpikir lak before lagi sorang terjaga baik aku mandi dulukan. So,i go to the banthroom. mayb 10 or 15 minute. sesudahnya keluar dari blik air aku terus capai hp..have 2 mesej. first mesej from chentaku yang berbunyi begini "sayang, abg eksident ni" mak aih jantong aku time 2 kencang habis. then second mesej from his frenzs yang berbunyi begini "atie, tau tak amyn eksident tu dengan kerol.. tatau la mcam mne kerol 50/50) Subhanallah ! air mate dah meleleh ni lutut dah ketar habis dengan kredit lak tak de memang nak menjerit je kuat-kuat2 time tOo.


dalam hati ni Tuhan saja yang tahu . macam mana la dengan encik BF aku nih. kalo kwn dia je dah 50/50, dia yang drive ni mcm mane lak. nak je aku start kete gi sane terus tp tgk abglong dah tdo blik sebelah yaya. terpakse la bersabor. mintak kredit ngan kawan encik Bf coz dah terdesak sangat-sangat rasanya.


dalam hati ni hanya berdoa pada Allah mntak-mintak tak ada apa-apa yang berlaku. Then bila dapat je kredit from his frenzs aku terus col dia. meleleh air mata sedeeeeeeehhh punya pasal :( 
but when he said "sayang jangan risau lah abg ok je, luke sikit je. kat lutut je bengkak. kalau abg teruk tak kan la abg mesej syg bagi tahu kan." Aduh lega sikit degar macam tuh. Then dye bagi tahu yang kawan dia si kerol 2 patah tulang bahu. Haish ! kwn dia yang mesej aku tadi 2 wat suspen je kan. boleh mati terkangkang aku dengan cara dia mesej tuh. hehehe. pape pn tengs frenzs for ur information and ur kredit. da topup nanti i share back 2 u okeh kawan :)


Aduh yang paling menyayat hatinya rancangan untuk kitorang berjumpa and berbuka puasa sama-sama before aku balik kota baru tak kesampaian......means that, aku yang kene pergi melawatnya. But its ok yang penting sayang ku baik-baik aja :)


Wokeh dah penat nak menaip ni let me share some picture selama berada di kemaman nih :)


lokasi : mesramall
melayan karenah si yaya boncit !

buah hati cik tiey yang sangat la meriangkan
iloveuyaya

my sis yang sangat siyes muke nye..
tp perangai gile-gile gak :)

Haisshh ! tembam pulak muke aku time nih..
salah posisi posing nih. huhuhu

jeng-jeng ! penulis blog yang bersusah payah lembutkan 
jari jemari nya untuk meng-interprate-kan segala hal tentang dirinya..
(hamek ko nk jadi blogger sangat kan..huhuhu)
-ilovetobemyself-

okeh ! mata pun suda layu..dah berapa bayak agaknya typing error kat entry atas tuh. hehehe
tengs guys for reading my simple scratch :)
daaaaaaaaaa



2 comments:

  1. ye2 kwan die mesej . cm serius bunyinye . huhu

    ReplyDelete
  2. hahahahaha. tawu xpe. gempak je lebih. huhuhu

    ReplyDelete