Monday, July 9, 2012

Tak kenal maka tak cinta .

Assalamualaikum . 


Hai semua i though that it is short entry :) maybe . ngeee~~
Actually, at 6 July first date wit my gurlfrenz Fad Raqilah nama fesbuk nye lah . hehehe . Sebelum ni kalau u ouls perasan dah penah buat entry pasai inin budak . ngeh2 . Yes, mungkin dulu kami ade bad time story but its past and plez this past fly-fly away . Hahaha . ape aku merepek nih . haiiyOooo . Ok, actually she is my incik boypren gurlfrenz . Hehehe . kawan sekampung boleh katakan . kawan sekolah pun ye jugak. dan boleh dikatakan jugak saya berkawan semua dengan kawan2 my incik boypren tak kita lelaki mahupun perempuan . 


Dalam bersahabat banyak orang kita akan jumpa . macam-macam ragam dan pe'el perangai . So, better kita jadi seorang yang matang dalam bersahabat ni . Actually, saya berkawan dengan semua orang . macam-macam jenis ragam orang saya dah jumpa . Dalam kes macam ni kita kene bersiap sedia untuk mematangkan diri kita untuk hadapi semua jenis masalah yang akan datang menerjah dalam kehidupan kita . Be professional .


Yes, saya akui saya memang jenis cepat melenting bile ade perkara2 yang menyakitkan . Tapi sya cepat lebut dan bermurah hati . itu saya . saya akan cube mengenali dengan sendiri walau buruk mana dengar tentang orang tersebut . kite tak boleh judge sesorang hanya sekadar kita dengar tentang orang tersebut dari mulut orang lain . Kita fikir macam ni jelah . setiap orang ade buruk baik nye sendiri . Sekali kite ada perassan benci kat seseorg tu sepuluh kali orang akan membenci kita . Remind that !


Perbaikilah hati kamu dengan bersih . sebab kalau kita ade hasat dengki dan benci pada orang lain hidup compem takan tenang . percayalah . pesanan penaja ni unutk ingta kita bersama . Kerana saya pun masih membetulkan diri jugak . ALWAYS POSITIVE THINGKING . Itulah yang saya sedang mencuba sekarang :)


Lets move to the sweet picture . First date da 3 hari 2 malam bersama . hehehe . saya suke jumpa dia sebab saya dapat kenal ramai lagi kawan2 yang lain . Tengs awak teman kite g rumah becoming ibu mertua kite . Dan DURIAN itu sangat sendap kam anwop ! Hehehehe . tak menyesal pergi kan . hehehe


become rabit . Hahaha . ChUmeeell !

First date pn da macam thousand date ! i loike . ngee~~

p/s : saya ingat kata-kata awak . kita mungkin lebih memahami . Huhuhuhu . Tengs God . Bagi saya kekutan unutk lalui semua ni :) mungkin terserlah buruk nya tapi baik nya lebih dari yang nampak terserlah baik nya . paham ? lau tak paham . renung2 kan laaarr . hehehehe .


Tengs for reading . AdiOs AmigOs .

No comments:

Post a Comment