Wednesday, April 13, 2011

DON'T JUDGE A BOOK BY ITS COVER ! MySpace

Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang.

Assalamualaikum semua.

Selalunya pagi-pagi buta lagi dah update blog kn but not for tOday. hehehe. But dh tgh hari ckit baru ada mood nak mengupdate blog tersayang nih. hehehe. Meh sini nak cite ckit. Actually sesampainya aku kt opis niw pagi td aku dapat present . TQ kak za for that present :) tak sabar nak bukak blik umah nnt. hehehe. And TQ gak untuk kak Ayu. cute sgt bag n glang tuh. hehehe. Tak sempat nak amek gmbr present2 tuh. 

Tapi ble di kenang kan blik sedih lak esok dh last day berkhidmat kt sini. hhhuuuuuaaaaa. nak sambung praktikel boley tak??? (dgn muka yang comel and mata berkelip2. ngeee~) tak de maknenye kan, hehehe. Janagn risau ye kakak2 and makcik2 nnt saya datang melawat awk semua taw. hehehe. bukan jaoh mana pn. hehehee

Eh, lupa lak ok back tO the title entry kali ni. Cam ni. Lunch td aku and sara dijemput untuk lunch ngan cc wan Zaliha and Puan Noraini PRO. Dorg bawak kitorg lunch. Kak Wardina kakak si sara ni pn join skali. hehehe. Nak jadikan cerita dalam kepala otak kitorg niw dh pk kat mane la dorg nak bawak kami ni kan. Tempat best la kot. Tiba2 nah tgk. Kitorg punye la gelak tgk kdai tu. Before turun kete ayat pertama kuar dari mulut kak wardina "buruk nya kedai" kuang kuang kuang. 

Aku ngan sara tak sudah2 gelak. Then CC and Cik ni pn gelak gak. Dorg kata jgn gelak rase dulu cam ne. Ok2 kitorg cover cOol. Mmg tak blh tahan la siyes aku cakap mmg buruk giler kdai tuh. kalau org yang jenis berlagak jgn harap la nak makan kat situh. Okeh masok je kat kdai dye bila duduk je kitorg gelak lagi mmg smapi nak kuar air mate taw bkn ape special gle ciap ade menu ciap dgn binding wa cakap lu. hahahaha. pastu dia tulis kat menu tuh "Zain Ala Hotel Perdana" kak wardina ngan sara mmg berdekah gelak tak sudah2.

Tiba2 pakcik tauke kdai tu dtg nak amek order. Siyes mmg baik gile layanan dye peramah sgt2. Aku jadi terharu sgt2. macam sedih pn ade gak tgk pakcik tuh. kitorg sume order mee kari coz istimewa nya kat sini mee kari kerang. Air lak kami order air jagung cincau. Peerrrggghhhh. Mee kari dia mmg beeessssttt giileee... tak de rase muak langsung. Layanan dia tak usah cakap lah. TTEEERRBBBAAAIIIKKK lah. 

Aku tak amek gmbr pn coz segan ngan cc and cik ni. hehehe. Pape pn pak cik mmg TERBAIK lah. Disini saya mendoakan semoga Allah sentiasa memberi rezeki kepada pakcik dan perniagaan pakcik ya. Semoga perniagaan pakcik sukses. Amin.

P/s: Itulah yang di maksudkan dengan don't judge a book by its cover. hehehehe

Tengs for reading.

3 comments:

  1. ooo...faham2...macam itu yer...

    ReplyDelete
  2. amin....semoga pakcik tu sentiasa sukses lagi...;-)

    ReplyDelete
  3. yups. tengs korg. amin utk pakcik tuh :)

    ReplyDelete